Nr. | Serviciu științific Sort descending | Descriere serviciu |
---|---|---|
1. | Cercetări în Domenul Tehnologiei produselor alimentare | -Elaborarea tehnologiilor noi şi perfecţionarea tehnologiilor tradiţionale privind fabricarea produselor alimentare din materie primă de origine vegetală şi cu valoare alimentară şi biologică sporită, inclusiv cu proprietăţi funcţionale, curativ-profilactice şi dietetice. - Elaborarea şi implementarea tehnologiei de prelucrare prin extrudare termoplastică a culturilor cerealiere şi leguminoaselor. - Elaborarea şi implementarea tehnologiei de extracţie a substanţelor liposolubile din materii prime vegetale. - Dezvoltarea tehnologiilor şi diversificarea sortimentului de fructe şi legume uscate. - Dezvoltarea tehnologiilor şi diversificarea sortimentului de fructe şi legume rapid congelate. - Asigurarea normativă a tehnologiilor şi a produsului. - Elaborarea noilor tehnologii de procesare atermică a materiei prime agroalimentare (concentrare criogenică, sucuri proaspăt stoarse congelate, sterilizare prin metode fizice, fructe şi legume de procesare minimă). - Elaborarea şi implementarea tehnologiilor de fabricare a produselor alimentaţiei sănătoase fortificarea produselor alimentare cu substanţe biologic active. - Elaborarea produselor cu conţinut redus de zahăr, de larg consum, preferate de consumatori, inclusiv: gemuri, jeleuri cu conţinut redus de zahăr, fortificate cu acid ascorbic (profilaxia diabetului zaharat şi prevenirea obezităţii). |