Organizația:
IP Institutul Științifico Practic de Horticultura și Tehnologii Alimentare
Infrastructura:
Laborator Tehnologia Produselor Alimentare
Nr. Serviciu științific Sort descending Descriere serviciu
1. Cercetări în Domenul Tehnologiei produselor alimentare

-Elaborarea tehnologiilor noi şi perfecţionarea tehnologiilor tradiţionale privind fabricarea produselor alimentare din materie primă de origine vegetală şi cu valoare alimentară şi biologică sporită, inclusiv cu proprietăţi funcţionale, curativ-profilactice şi dietetice.

- Elaborarea şi implementarea tehnologiei de prelucrare prin extrudare termoplastică a culturilor cerealiere şi leguminoaselor.

- Elaborarea şi implementarea tehnologiei de extracţie a substanţelor liposolubile din materii prime vegetale.

- Dezvoltarea tehnologiilor şi diversificarea sortimentului de fructe şi legume uscate.

- Dezvoltarea tehnologiilor şi diversificarea sortimentului de fructe şi legume rapid congelate.

- Asigurarea normativă a tehnologiilor şi a produsului.

- Elaborarea noilor tehnologii de procesare atermică a materiei prime agroalimentare (concentrare criogenică, sucuri proaspăt stoarse congelate, sterilizare prin metode fizice, fructe şi legume de procesare minimă).

- Elaborarea şi implementarea tehnologiilor de fabricare a produselor alimentaţiei sănătoase fortificarea produselor alimentare cu substanţe biologic active.

- Elaborarea produselor cu conţinut redus de zahăr, de larg consum, preferate de consumatori, inclusiv: gemuri, jeleuri cu conţinut redus de zahăr, fortificate cu acid ascorbic (profilaxia diabetului zaharat şi prevenirea obezităţii).