Organizația:
IP Institutul de Microbiologie și Biotehnologie
Infrastructura:
Laboratorul Biotehnologia Levurilor
Nr. Serviciu științific Sortează descrescător Descriere serviciu
1. Argumentarea ştiinţifică a posibilităţii valorificării levurilor

Argumentarea ştiinţifică a posibilităţii valorificării levurilor în calitate de obiect biotehnologic pentru obţinerea diferitor bioproduse valoroase pentru utilizare în diverse domenii.

2. Consultanţă ştiinţifică a producătorilor utilizători de levuri

Consultații științifice privind caracterele morfo-culturale, particularitățile fiziologo-biochimice, condițiile de cultivare, mediile nutritive preferențiale și metodele de sinteză orientată a levurilor

3. Evaluarea acțiunii diferitor factori asupra biosintezei substanțelor biologic active la levuri

Elucidarea legităţilor acţiunii factorilor de cultivare şi evidenţiera căilor de dirijare a proceselor de biosinteză a lipidelor, fosfolipidelor, acizilor graşi polinesaturaţi, carotenoidelor, ergosterolului, polizaharidelor la levurile din genurile Sporobolomyces, Rhodotorula, Lipomyces, Saccharomyces, prin utilizarea nutrienţilor, precursorilor şi inductorilor specifici, compuşilor coordinativi ai unor metale de tranziţie, nanoparticulelor oxizilor metalici, razelor Roentgen, undelor milimetrice cu frecvenţă extra înaltă, pentru elaborarea tehnologiilor de obţinere a preparatelor levuriene cu destinaţie în zootehnie, piscicultură, avicultură, veterinarie, industria farmaceutică, alimentară, cosmetologie.