Organizația:
IP Institutul Științifico Practic de Horticultura și Tehnologii Alimentare
Infrastructura:
Laboratorul Verificarea calității producției alcoolice
Nr. Serviciu științific Sortează descrescător Descriere serviciu
1. Cercetări în domeniul Verificarea calității producției alcoolice

- Organizarea şi executarea cercetărilor ştiinţifice în domeniul verificarea calității producției alcoolice

- Efectuează încercări instrumentale complexe în cadrul cercetărilor științifice.

-Elaborarea metodelor de depistare a unor tipuri de falsificare a produselor vinicole aşa cum ar fi prezenţa coloranţilor şi aromatizatorilor sintetici în vinurile de struguri, prezenta glicerolului sintetic ș.a.

- Elaborarea metodelor de determinare a unor substanţe nocive

- Elaborarea metodă de apreciere a activității biologice a vinurilor roșii.

-Acordarea ajutorului ştiinţific; pune la dispoziţia producătorilor de vinuri un set de servicii, ce ţin de controlul producţiei vinicole şi a materialelor auxiliare, utilizate în vinificaţie