1. |
Cercetări în Domenul verificării calităţii alimentelor |
- Planificarea şi derularea cercetărilor ştiinţifice privind indicii de calitate a sortimentelor de alimente noi.
- Elaborarea şi/sau modificarea metodelor existente de determinare a indicilor de calitate în produse alimentare.
- Evaluarea calităţii şi siguranţei alimentelor în baza testării indicilor organoleptici şi fizico-chimici.
- Stabilirea valorii energetice şi nutritive a produselor de origine vegetală şi animalieră.
- Efectuarea cercetărilor privind stabilirea procedeelor de falsificare şi neconformitate a următoarelor grupuri de produse : sucuri din legume şi fructe, uleiuri vegetale, grăsimi lactice, cafea, cacao şi produse de cofetărie, produse de panificaţie, miere, produse lactate.
- Stabilirea termenelor de valabilitate a alimentelor în baza argumentării ştiinţifice a rezultatelor testării indicilor organoleptici, fizico-chimici şi microbiologici pe durata păstrării.
- Determinarea cantitativă şi calitativă a substanţelor cu proprietăţi nutriţionale înalte (vitaminele E şi C, caroteni, licopen, acizi graşi omega-3 şi omega-6).
- Întocmirea documentaţiei normativ-tehnice (standard de firmă, instrucţiuni tehnologice, metode modificate de analiză) pentru producerea diferitor categorii de alimente.
- Asistenţa tehnico-ştiinţifică la implementarea metodelor clasice şi instrumentale de verificare a calităţii la întreprinderi de procesare a materiilor prime vegetale.
- Susţinerea ştiinţifică şi practică a operatorilor din sectorul agro-alimentar la implementarea noilor procese sau tehnologii de producere a alimentelor.
|