Organizația:
IP Institutul Științifico Practic de Horticultura și Tehnologii Alimentare
Infrastructura:
Laboratorul Biotehnologii Alimentare
Nr. | Serviciu științific Sortează descrescător | Descriere serviciu |
---|---|---|
1. | Cercetări în domeniul biotehnologiilor alimentare | Soluţii complete de lărgire a sortimentului de produse lactate cu valoare nutritivă înaltă şi proprietăţi curativ-profilactice şi dieteticeElaborare, implimentare şi consultare privind tehnologiile performante de procesare complexă a laptelui, inclusiv lapte de capră şi oaie, şi de procesare a cărnii, inclusiv carne de pasăreElaborarea tehnologiilor de fabricare a produselor noi cu utilizarea raţională a zerului.Valorificarea industrială a laptelui de capră şi oaie.Determinarea indicilor de calitate a produselor din carne şi lapte.Stabilirea duratei de valabilitate a produselor din lapte şi carne, prin cercetarea stabilităţii produsului în condiţiile de păstrare recomandate.Aprecierea eficacităţii tehnologice a culturilor bacteriene (culturi „starter”) utilizate la fabricarea produselor lactate fermentate.Elaborarea standardelor de firmă şi instrucţiunilor tehnologice privind produsele din lapte şi carne.Crearea bazei de date naționale online privind compoziția produselor alimentare |