Organizația:
IP Institutul Științifico Practic de Horticultura și Tehnologii Alimentare
Infrastructura:
Laboratorul - Biotehnologii și Microbiologia Vinului
Nr. Serviciu științific Sortează descrescător Descriere serviciu
1. Cercetări în Domenul Biotehnologiei și Microbiologiei Vinului

-Organizarea şi executarea cercetărilor ştiinţifice în domeniul producerii vinurilor spumante clasice, spumante naturale, spumoase, frizanti, perlante şi petiante

-Elaborarea documentaţiei normativ-tehnice şi tehnologice pentru producerea vinurilor spumante, spumoase, frizanti, perlante şi alte băuturi alcoolice şi analcoolice impregnate cu dioxid de carbon de diferită natură

-Efectuarea lucrărilor de microbiologie în domeniul vinificaţiei primare, producerii vinurilor spumante şi altor vinuri speciale;

-Aprecierea tehnologică a substanţelor auxiliare, enzimelor, levurilor active uscate; aromatizatorilor, coloranţilor şi altor materiale de import destinate utilizării în industria vinicolă;

-Elaborarea tehnologiilor de producere a vinurilor prin impregnarea exogenă cu dioxid de carbon (spumoase, spumoase aromatizate);

-Efectuarea analizelor fizico-chimice şi microbiologice în vinuri materie primă, vinuri spumante, spumoase, frizanti, perlante şi alte băuturi alcoolice şi nonalcoolice impregnate cu dioxid de carbon;

-Efectuarea lucrărilor de păstrare, menţinere şi dezvoltare a Colecţiei Ramurale de Microorganisme pentru Industria Oenologică (CRMIO) a IŞPHTA;

-Elaborarea tehnologiilor de producere a diferitor vinuri, cidru, băuturi alcoolice şi nonalcoolice impregnate cu dioxid de carbon prin diferite metode;

-Efectuarea aprecierii tehnologice a soiurilor noi şi clonelor de struguri elaborate sau introduse în Moldova cu elaborarea tehnologiilor respective pentru vinurile spumante, spumoase, frizanti, perlante, băuturi alcoolice sau nonalcoolice impregnate cu dioxid de carbon;

-Evidenţierea, izolarea şi selectarea noilor tulpini de levuri cu proprietăţi tehnologici avansate;

-Acordarea ajutorului ştiinţific; metodic şi practic la implementarea noilor tehnologii; procedeelor tehnologice avansate şi elaborărilor de vinuri noi la întreprinderile vinicole din ramură