Nr. | Serviciu științific Sortează descrescător | Descriere serviciu |
---|---|---|
1. | Cercetări în Domenul Biotehnologiei și Microbiologiei Vinului | -Organizarea şi executarea cercetărilor ştiinţifice în domeniul producerii vinurilor spumante clasice, spumante naturale, spumoase, frizanti, perlante şi petiante -Elaborarea documentaţiei normativ-tehnice şi tehnologice pentru producerea vinurilor spumante, spumoase, frizanti, perlante şi alte băuturi alcoolice şi analcoolice impregnate cu dioxid de carbon de diferită natură -Efectuarea lucrărilor de microbiologie în domeniul vinificaţiei primare, producerii vinurilor spumante şi altor vinuri speciale; -Aprecierea tehnologică a substanţelor auxiliare, enzimelor, levurilor active uscate; aromatizatorilor, coloranţilor şi altor materiale de import destinate utilizării în industria vinicolă; -Elaborarea tehnologiilor de producere a vinurilor prin impregnarea exogenă cu dioxid de carbon (spumoase, spumoase aromatizate); -Efectuarea analizelor fizico-chimice şi microbiologice în vinuri materie primă, vinuri spumante, spumoase, frizanti, perlante şi alte băuturi alcoolice şi nonalcoolice impregnate cu dioxid de carbon; -Efectuarea lucrărilor de păstrare, menţinere şi dezvoltare a Colecţiei Ramurale de Microorganisme pentru Industria Oenologică (CRMIO) a IŞPHTA; -Elaborarea tehnologiilor de producere a diferitor vinuri, cidru, băuturi alcoolice şi nonalcoolice impregnate cu dioxid de carbon prin diferite metode; -Efectuarea aprecierii tehnologice a soiurilor noi şi clonelor de struguri elaborate sau introduse în Moldova cu elaborarea tehnologiilor respective pentru vinurile spumante, spumoase, frizanti, perlante, băuturi alcoolice sau nonalcoolice impregnate cu dioxid de carbon; -Evidenţierea, izolarea şi selectarea noilor tulpini de levuri cu proprietăţi tehnologici avansate; -Acordarea ajutorului ştiinţific; metodic şi practic la implementarea noilor tehnologii; procedeelor tehnologice avansate şi elaborărilor de vinuri noi la întreprinderile vinicole din ramură |