Organizația:
Universitatea Tehnică a Moldovei
Infrastructura:
Infrastructura de cercetare în domeniile Oenologie, Tehnologii alimentare, Procesare și Nutriție
Nr. Serviciu științific Sortează descrescător Descriere serviciu
1. Aciditate fixă

OIV-MA-AS313-03

2. Alcalinitate cenușă

OIV-MA-AS2-05

3. Analiza microbiologică

OIV-MA-AS4-01

4. Capacitate tampon a vinului

PS-FC-CT-004

5. Caracteristici cromatice în must concentrat

OIV-MA-F1-08

6. Concentrația în masă a acetatului de etil

OIV-MA-AS315-02B

7. Concentrația în masă a acidului citric

OIV-MA-AS313-09

8. Concentrația în masă a acidului lactic

OIV-MA-AS313-07

9. Concentrația în masă a acidului malic total

OIV-MA-AS313-10

10. Concentrația în masă a acidului sorbic

OIV-MA-AS313-14A

11. Concentrația în masă a acidului tartric

MA-MD-AS 313-05

12. Concentrația în masă a acizilor organici

OIV-MA-AS313-04

13. Concentrația în masă a acizilor totali

OIV-MA-AS313-01

14. Concentrația în masă a acizilor totali în must concentrat

OIV-MA-F1-05

15. Concentrația în masă a acizilor volatili

OIV-MA-AS313-02

16. Concentrația în masă a alcoolului metilic

OIV-MA-AS312-03B

17. Concentrația în masă a antocianilor monomerici

Procedura specifică

18. Concentrația în masă a antocianilor polimerici

Procedura specifică

19. Concentrația în masă a antocianilor totali

Procedura specifică

20. Concentrația în masă a azotului α-aminic în must

PS-TVE-AA-010

21. Concentrația în masă a dioxidului de carbon

OIV-MA-AS314-01

22. Concentrația în masă a dioxidului de sulf

OIV-MA-AS323-04A

23. Concentrația în masă a dioxidului de sulf în must concentrat

OIV-MA-F1-07

24. Concentrația în masă a etanalului

OIV-MA-AS315-01

25. Concentrația în masă a extractului total și sec nereducător

OIV-MA-AS2-03A

26. Concentrația în masă a fructozei în must

PS-TVE- CF-012

27. Concentrația în masă a glicerolului

OIV-MA-AS312-05

28. Concentrația în masă a glucozei în must

PS-TVE- CG-011

29. Concentrația în masă a glucozei și fructozei

OIV-MA-AS311-02

30. Concentrația în masă a ionilor de cupru

MA-MD-AS 322-06

31. Concentrația în masă a ionilor de fier

OIV-MA-AS322-05B

32. Concentrația în masă a ionilor de potasiu

MA-MD-AS 322-02

33. Concentrația în masă a ionilor sulfat

OIV-MA-AS321-05A

34. Concentrația în masă a zaharului reducător

OIV-MA-AS311-01A

35. Concentrația în masă a zaharurilor în must

OIV-MA-AS311-02

36. Concentrația în masă a zaharurilor în must concentrat

OIV-MA-AS2-02

37. Concentrația în masă a acizilor în must

OIV-MA-AS313-04

38. Concentrația volumică a alcoolului etilic

OIV-MA-AS312-01A

39. Conductivitatea în must concentrat

OIV-MA-F1-01

40. Deteriminarea regimului optim de uscare prin convecție

Detrerminarea regimului optim de uscare prin metoda convecției în instalația de uscare tip tunel pentru fiecare produs în parte

41. Determinare dozelor de adjuvanți necesare tratărilor

PS-TVM- AT-009

42. Determinare microorganisme prin metoda real-time PCR

PS-PCR-RT-006

43. Determinare microorganisme prin metoda spectrofotometrică

PS-TVM-MS-005

44. Determinarea acidității

Sucuri, nectare de fructe și legume. Produse de prelucrare a fructelor și legumelor, conserve. Produse de cofetărie, produse de patiserie. Produse de panificație, pesmeți. Paste făinoase.

45. Determinarea acidului sorbic

Produse alimentare. Băuturi nealcoolice. Produse de cofetărie, produse de patiserie.

46. Determinarea alcalinității

Produse de cofetărie, produse de patiserie

47. Determinarea amidonului

Produse din carne și alte produse similare

48. Determinarea bacteriilor coliforme

Produse alimentare și agroalimentar. Ape minerale naturale. Ape potabile.

49. Determinarea caracteristicilor cromatice a vinului

OIV-MA-AS2-07B

50. Determinarea caracteristicilor organoleptici /Cerințe de calitate

Produse alimentare.

51. Determinarea cenușii insolubile în acid

Produse de cofetărie. Produse de patiserie

52. Determinarea cenușii totale

Zahăr și alte produse similare. Făina și tărâța de cereale.

53. Determinarea clorurilor

Produsele prelucrării fructelor și legumelor (inclusiv conserve, sucuri, nectare, conserve pentru copii) și alte produse similar. Produse din carne, conserve din carne

54. Determinarea Clostridii sulfitreducătoare

Produse alimentare și agroalimentare

55. Determinarea concentrației în masă a substanțelor fenolice cinamice

Procedura specifică

56. Determinarea concentrației în masă a substanțelor fenolice flavonoide

Procedura specifică

57. Determinarea concentrației în masă a polifenolilor totali

Procedura specifică

58. Determinarea drojdii și mucegaiuri

Produse alimentare și agroalimentare

59. Determinarea fracției masice de grăsimi

Produse alimentare

60. Determinarea în struguri a caracteristicilor cromatice

OIV-MA-AS2-07B

61. Determinarea în struguri a concentrație în masă a zaharurilor

OIV-MA-AS311-01

62. Determinarea în struguri a concentrației în masă a acizilor organici

OIV-MA-AS313-04

63. Determinarea în struguri a indicelui Folin-Ciocalteu

OIV-MA-AS2-10

64. Determinarea în struguri a maturității fenolice a strugurilor roșii pentru recomandarea perioadei optime de recoltare

Procedura specifică

65. Determinarea în struguri a potențialului antocianic total

Procedura specifică

66. Determinarea în struguri a potențialului polifenolic total

Procedura specifică

67. Determinarea în struguri a viabilității mugurilor viței-de-vie după perioada de iernare

Procedura specifică

68. Determinarea indicatorilor fizico-chimici de calitate ai mierii de albine

pH, aciditate totală, conținutul de hidrometilfufurol, conținutul total de polifenoli, capacitatea antioxidată.

69. Determinarea indicelui de aciditate

Uleiuri vegetale comestibile

70. Determinarea indicelui de peroxid

Produse pe bază de grăsimi vegetale. Uleiuri vegetale comestibile

71. Determinarea indicelui Folin-Ciocalteu

OIV-MA-AS2-10

72. Determinarea indicelui glicemic în urma consumul diferitor produse alimentare

Stabilirea grupei de apartenență a produsului alimentar după indicele glicemic în urma consumului

73. Determinarea indicelui polifenolilor totali

Procedura specifică

74. Determinarea nitraților

Fructe, legume procesate și proaspete

75. Determinarea nitriților

Produse din carne. Furaje

76. Determinarea numărului de microorganisme aerobe și facultativ-anaerobe (numărul total de germeni NTG)

Produse alimentare și agroalimentare

77. Determinarea pH

OIV-MA-AS313-15

78. Determinarea pH în must concentrat

OIV-MA-F1-06

79. Determinarea proteinei

Produse din carne, conserve din carne, lapte și produse din lapte, produse de panificație și cerealiere.

80. Determinarea Stafilococilor coagulazo-pozitivi, inclusiv Staphylococcus aureus

Produse din carne, pește. Produse de cofetărie şi patiserie, gemuri, jeleuri și alte produse similare.

81. Determinarea substanțelor reducătoare

Produse de cofetărie, produse de patiserie

82. Determinarea substanțelor uscate solubile

Fructe, legume și produse din ele. Sucuri, nectare de fructe și legume, sucuri concentrate și alte produse similare.

83. Determinarea titrului alcoolic volumic dobîndit în must concentrat

OIV-MA-F1-03

84. Determinarea tulburări coloidale reversibile și ireversibile a vinului

PS-SCV-TC-001

85. Determinarea turbidității vinului

OIV-MA-AS2-08

86. Determinarea umidității și substantelor uscate insolubile

Culturi oleaginoase. Carne și produse din carne. Cereale si produse cerealiere

87. Determinarea umidității/substantelor uscate

Produse alimentare, inclusiv conserve. Fructe și legume uscate (deshidratate). Fructe de culturi nucifere în coajă și decojite. Produse de cofetărie, produse de patiserie. Crupe. Produse de leguminoase proaspete și uscate. Produse de panificație și paste făinoase.

88. Determinarea zahărului total

Produse de panificație

89. Dozarea zaharurilor

OIV-MA-AS311-03

90. Elaborarea meniurilor personalizate

Elaborarea meniurlori în dependență de categoria de vârstă, statut nutrițional, apartenență la colectivitate de consumatori etc.

91. Examen citologic și microbiologic

MA-MD-AS4-01

92. Examinarea fitosanitară a strugurilor

MA-MD-AS4-01-ANMICR

93. Formarea stratului fluidizant

Cercetarea formării stratului fluidizant de produs granular

94. Indice de etanol

Procedura specifică

95. Indice de gelatină

Procedura specifică

96. Indice de oxidabilitate a antocianilor

PS-IOA-SF-008

97. Indice HCl

Procedura specifică

98. Masa volumică și densitatea relativă

OIV-MA-AS2-01B

99. Metode specifice de deterninare a formelor de aciditate în must concentrat

OIV-MA-F1-09

100. Parametrii culorii, procentul culorilor RGB

PS-PCV-RGB-007

101. Potențial oxido-reducător

OIV-MA-AS2-06

102. Test de oxidabilitate a vinurilor albe (POM-Test)

Procedura specifică

103. Test de stabilitate la casările tartrice

Procedura specifică

104. Test de stabilitate proteică

Procedura specifică

105. Testarea vinului la casare oxidazică

PS-SOV-CO-003

106. Testarea vinului la casări ferice

PS-SFV-CF-002

107. Uscarea în vid

Cercetarea procesului de uscare în vid prin sublimare

108. Uscarea prin metoda convecției

Cercetarea regimurilor de uscare a produselor agroalimentare prin metoda convecției

109. Uscarea prin pulverizare

Cercetarea regimului de uscare a produselor lichide la instalația de uscare prin pulverizare

110. Verificarea statutului nutrițional al consumatorului adult

Determinarea indicilor antropometrici specifici adulților. Stabilirea indicelui masei corporale. Determinarea ponderii masei osoase, țesutului adipos și a masei musculare atât în corp cât și în părți concrete a corpului uman.