Nr. | Serviciu științific Sort descending | Descriere serviciu |
---|---|---|
1. | Cercetări în domeniul oenologiei, producerii VDO și a băuturilor tari | - Organizarea şi executarea cercetărilor ştiinţifice în domeniul producerii vinurilor albe și roșii seci- Efectuarea cercetărilor în vederea valorificării potențialului oenologic al soiurilor de struguri asanați de selecție nouă și autohtonă pentru producerea vinurilor albe şi roşii seci- Efectuarea dinamicii maturării strugurilor de diferite soiuri, prelucrarea strugurilor şi obţinerea unor loturi experimentale de vinuri albe și roșii seci- Aprecierea tehnologică a substanţelor auxiliare, enzimelor, levurilor active uscate; aromatizatorilor, coloranţilor şi altor materiale destinate utilizării în industria vinicolă- Studierea influenţei procedeelor de tratare a mustului și vinului asupra calității și influenţei unor produse de uz oenologic pentru obţinerea vinurilor de calitate
- Efectuarea analizelor fizico-chimice și analizei organoleptice în vinuri, distilate și divinuri - Efectuarea testării și tratării vinurilor în vederea stabilității, contra diferitor tipuri de tulburări - Organizarea şi executarea cercetărilor ştiinţifice în domeniul producerii băuturilor tari - Studierea procesului de distilare a vinurilor în scopul optimizării lui - Studierea procesului de învechire a distilatelor pe doaga de stejar - Cercetarea, elaborarea și modernizarea instalaţiilor de distilare - Oferirea serviciilor de montare, dare în exploatare şi documentare a instalaţiilor de distilare - Elaborarea documentaţiei normativ-tehnice şi tehnologice pentru producerea vinurilor albe și roșii seci și a băuturilor tari-Acordarea ajutorului ştiinţific, metodic şi practic la implementarea noilor tehnologii, procedeelor tehnologice avansate întreprinderilor vinicole din ramură. |