Organizația:
IP Institutul Științifico Practic de Horticultura și Tehnologii Alimentare
Infrastructura:
Laboratorul Oenologie, VDO și Băuturi Tari
Nr. Serviciu științific Sortează descrescător Descriere serviciu
1. Cercetări în domeniul oenologiei, producerii VDO și a băuturilor tari

- Organizarea şi executarea cercetărilor ştiinţifice în domeniul producerii vinurilor albe și roșii seci

- Efectuarea cercetărilor în vederea valorificării potențialului oenologic al soiurilor de struguri asanați de selecție nouă și autohtonă pentru producerea vinurilor albe şi roşii seci

- Efectuarea dinamicii maturării strugurilor de diferite soiuri, prelucrarea strugurilor şi obţinerea unor loturi experimentale de vinuri albe și roșii seci

- Aprecierea tehnologică a substanţelor auxiliare, enzimelor, levurilor active uscate; aromatizatorilor, coloranţilor şi altor materiale destinate utilizării în industria vinicolă

- Studierea influenţei procedeelor de tratare a mustului și vinului asupra calității și influenţei unor produse de uz oenologic pentru obţinerea vinurilor de calitate

- Efectuarea analizelor fizico-chimice și analizei organoleptice în vinuri, distilate și divinuri

- Efectuarea testării și tratării vinurilor în vederea stabilității, contra diferitor tipuri de tulburări

- Organizarea şi executarea cercetărilor ştiinţifice în domeniul producerii băuturilor tari

- Studierea procesului de distilare a vinurilor în scopul optimizării lui

- Studierea procesului de învechire a distilatelor pe doaga de stejar

- Cercetarea, elaborarea și modernizarea instalaţiilor de distilare

- Oferirea serviciilor de montare, dare în exploatare şi documentare a instalaţiilor de distilare

- Elaborarea documentaţiei normativ-tehnice şi tehnologice pentru producerea vinurilor albe și roșii seci și a băuturilor tari

-Acordarea ajutorului ştiinţific, metodic şi practic la implementarea noilor tehnologii, procedeelor tehnologice avansate întreprinderilor vinicole din ramură.