Organizația:
Universitatea Tehnică a Moldovei
Nr. Serviciu științific Sort descending Descriere serviciu
1. Aciditate fixă

OIV-MA-AS313-03

2. Alcalinitate cenușă

OIV-MA-AS2-05

3. Analiza microbiologică

OIV-MA-AS4-01

4. Asamblarea diferitor echipmente in conditiile camerei curate

Camera curată este localul pentru testările finale ale modulelor satelitare și nanosatelitului asamblat în condiții de aer purificat și cu protecție electrostatică.

5. Capacitate tampon a vinului

PS-FC-CT-004

6. Caracteristici cromatice în must concentrat

OIV-MA-F1-08

7. Caracterizarea electrică și fotoelectrică a materialelor în funcție de temperatură

Dispozitivele de masurare Keithley 2400 si Keithley 6430 permit înregistrarea curenților de ordinul nA și sub-pA, respectiv.
Excitarea fotocurentului se efectuează utilizând laserul Nd:YAG LP 603. Laserul emite în regim de impuls și oferă posibilitatea schimbării dirijate a lungimii de undă în spectrul vizibil 410-700 nm.
Caracterizarea electrică și fotoelectrică poate fi realizată în intervalul de temperaturi 10-350 K, utilizând criostatul ARS-DE202.

8. Cercetare în domeniul microscopiei de forță atomică

Studiul topografiei suprafetei probelor;
Metodă nedestructiva de studiu;
Posibilitatea de scanare în modurile Contact sau Non-Contact;
Rezolutia de scanare: 5 nm;
Studiul probelor conductoare și izolatoare;
Modelare 3D a suprafeței invesigate

9. Concentrația în masă a acetatului de etil

OIV-MA-AS315-02B

10. Concentrația în masă a acidului citric

OIV-MA-AS313-09

11. Concentrația în masă a acidului lactic

OIV-MA-AS313-07

12. Concentrația în masă a acidului malic total

OIV-MA-AS313-10

13. Concentrația în masă a acidului sorbic

OIV-MA-AS313-14A

14. Concentrația în masă a acidului tartric

MA-MD-AS 313-05

15. Concentrația în masă a acizilor organici

OIV-MA-AS313-04

16. Concentrația în masă a acizilor totali

OIV-MA-AS313-01

17. Concentrația în masă a acizilor totali în must concentrat

OIV-MA-F1-05

18. Concentrația în masă a acizilor volatili

OIV-MA-AS313-02

19. Concentrația în masă a alcoolului metilic

OIV-MA-AS312-03B

20. Concentrația în masă a antocianilor monomerici

Procedura specifică

21. Concentrația în masă a antocianilor polimerici

Procedura specifică

22. Concentrația în masă a antocianilor totali

Procedura specifică

23. Concentrația în masă a azotului α-aminic în must

PS-TVE-AA-010

24. Concentrația în masă a dioxidului de carbon

OIV-MA-AS314-01

25. Concentrația în masă a dioxidului de sulf

OIV-MA-AS323-04A

26. Concentrația în masă a dioxidului de sulf în must concentrat

OIV-MA-F1-07

27. Concentrația în masă a etanalului

OIV-MA-AS315-01

28. Concentrația în masă a extractului total și sec nereducător

OIV-MA-AS2-03A

29. Concentrația în masă a fructozei în must

PS-TVE- CF-012

30. Concentrația în masă a glicerolului

OIV-MA-AS312-05

31. Concentrația în masă a glucozei în must

PS-TVE- CG-011

32. Concentrația în masă a glucozei și fructozei

OIV-MA-AS311-02

33. Concentrația în masă a ionilor de cupru

MA-MD-AS 322-06

34. Concentrația în masă a ionilor de fier

OIV-MA-AS322-05B

35. Concentrația în masă a ionilor de potasiu

MA-MD-AS 322-02

36. Concentrația în masă a ionilor sulfat

OIV-MA-AS321-05A

37. Concentrația în masă a zaharului reducător

OIV-MA-AS311-01A

38. Concentrația în masă a zaharurilor în must

OIV-MA-AS311-02

39. Concentrația în masă a zaharurilor în must concentrat

OIV-MA-AS2-02

40. Concentrația în masă a acizilor în must

OIV-MA-AS313-04

41. Concentrația volumică a alcoolului etilic

OIV-MA-AS312-01A

42. Conductivitatea în must concentrat

OIV-MA-F1-01

43. Deteriminarea regimului optim de uscare prin convecție

Detrerminarea regimului optim de uscare prin metoda convecției în instalația de uscare tip tunel pentru fiecare produs în parte

44. Determinare dozelor de adjuvanți necesare tratărilor

PS-TVM- AT-009

45. Determinare microorganisme prin metoda real-time PCR

PS-PCR-RT-006

46. Determinare microorganisme prin metoda spectrofotometrică

PS-TVM-MS-005

47. Determinarea acidității

Sucuri, nectare de fructe și legume. Produse de prelucrare a fructelor și legumelor, conserve. Produse de cofetărie, produse de patiserie. Produse de panificație, pesmeți. Paste făinoase.

48. Determinarea acidului sorbic

Produse alimentare. Băuturi nealcoolice. Produse de cofetărie, produse de patiserie.

49. Determinarea alcalinității

Produse de cofetărie, produse de patiserie

50. Determinarea amidonului

Produse din carne și alte produse similare

51. Determinarea bacteriilor coliforme

Produse alimentare și agroalimentar. Ape minerale naturale. Ape potabile.

52. Determinarea caracteristicilor cromatice a vinului

OIV-MA-AS2-07B

53. Determinarea caracteristicilor organoleptici /Cerințe de calitate

Produse alimentare.

54. Determinarea cenușii insolubile în acid

Produse de cofetărie. Produse de patiserie

55. Determinarea cenușii totale

Zahăr și alte produse similare. Făina și tărâța de cereale.

56. Determinarea clorurilor

Produsele prelucrării fructelor și legumelor (inclusiv conserve, sucuri, nectare, conserve pentru copii) și alte produse similar. Produse din carne, conserve din carne

57. Determinarea Clostridii sulfitreducătoare

Produse alimentare și agroalimentare

58. Determinarea concentrației în masă a substanțelor fenolice cinamice

Procedura specifică

59. Determinarea concentrației în masă a substanțelor fenolice flavonoide

Procedura specifică

60. Determinarea concentrației în masă a polifenolilor totali

Procedura specifică

61. Determinarea drojdii și mucegaiuri

Produse alimentare și agroalimentare

62. Determinarea fracției masice de grăsimi

Produse alimentare

63. Determinarea în struguri a caracteristicilor cromatice

OIV-MA-AS2-07B

64. Determinarea în struguri a concentrație în masă a zaharurilor

OIV-MA-AS311-01

65. Determinarea în struguri a concentrației în masă a acizilor organici

OIV-MA-AS313-04

66. Determinarea în struguri a indicelui Folin-Ciocalteu

OIV-MA-AS2-10

67. Determinarea în struguri a maturității fenolice a strugurilor roșii pentru recomandarea perioadei optime de recoltare

Procedura specifică

68. Determinarea în struguri a potențialului antocianic total

Procedura specifică

69. Determinarea în struguri a potențialului polifenolic total

Procedura specifică

70. Determinarea în struguri a viabilității mugurilor viței-de-vie după perioada de iernare

Procedura specifică

71. Determinarea indicatorilor fizico-chimici de calitate ai mierii de albine

pH, aciditate totală, conținutul de hidrometilfufurol, conținutul total de polifenoli, capacitatea antioxidată.

72. Determinarea indicelui de aciditate

Uleiuri vegetale comestibile

73. Determinarea indicelui de peroxid

Produse pe bază de grăsimi vegetale. Uleiuri vegetale comestibile

74. Determinarea indicelui Folin-Ciocalteu

OIV-MA-AS2-10

75. Determinarea indicelui glicemic în urma consumul diferitor produse alimentare

Stabilirea grupei de apartenență a produsului alimentar după indicele glicemic în urma consumului

76. Determinarea indicelui polifenolilor totali

Procedura specifică

77. Determinarea nitraților

Fructe, legume procesate și proaspete

78. Determinarea nitriților

Produse din carne. Furaje

79. Determinarea numărului de microorganisme aerobe și facultativ-anaerobe (numărul total de germeni NTG)

Produse alimentare și agroalimentare

80. Determinarea pH

OIV-MA-AS313-15

81. Determinarea pH în must concentrat

OIV-MA-F1-06

82. Determinarea proteinei

Produse din carne, conserve din carne, lapte și produse din lapte, produse de panificație și cerealiere.

83. Determinarea Stafilococilor coagulazo-pozitivi, inclusiv Staphylococcus aureus

Produse din carne, pește. Produse de cofetărie şi patiserie, gemuri, jeleuri și alte produse similare.

84. Determinarea substanțelor reducătoare

Produse de cofetărie, produse de patiserie

85. Determinarea substanțelor uscate solubile

Fructe, legume și produse din ele. Sucuri, nectare de fructe și legume, sucuri concentrate și alte produse similare.

86. Determinarea titrului alcoolic volumic dobîndit în must concentrat

OIV-MA-F1-03

87. Determinarea tulburări coloidale reversibile și ireversibile a vinului

PS-SCV-TC-001

88. Determinarea turbidității vinului

OIV-MA-AS2-08

89. Determinarea umidității și substantelor uscate insolubile

Culturi oleaginoase. Carne și produse din carne. Cereale si produse cerealiere

90. Determinarea umidității/substantelor uscate

Produse alimentare, inclusiv conserve. Fructe și legume uscate (deshidratate). Fructe de culturi nucifere în coajă și decojite. Produse de cofetărie, produse de patiserie. Crupe. Produse de leguminoase proaspete și uscate. Produse de panificație și paste făinoase.

91. Determinarea zahărului total

Produse de panificație

92. Dozarea zaharurilor

OIV-MA-AS311-03

93. Elaborarea meniurilor personalizate

Elaborarea meniurlori în dependență de categoria de vârstă, statut nutrițional, apartenență la colectivitate de consumatori etc.

94. Examen citologic și microbiologic

MA-MD-AS4-01

95. Examinarea fitosanitară a strugurilor

MA-MD-AS4-01-ANMICR

96. Formarea stratului fluidizant

Cercetarea formării stratului fluidizant de produs granular

97. Fotolitografie și depunerea pelicolelor subțiri

Echipamentul din laborator permite elaborarea procesului de transfer fotolitografic al design-ului circuitului/desenului de pe masca fotolitografică pe materialul de studiu.
Instalatia Cylos 160 RIE oferă posibilitatea tratării probelor în plasmă de Ar, O2 sau N2.
Depunerea straturilor subțiri de SiO2 se efectuiază prin metoda PECVD.

98. Indice de etanol

Procedura specifică

99. Indice de gelatină

Procedura specifică

100. Indice de oxidabilitate a antocianilor

PS-IOA-SF-008

101. Indice HCl

Procedura specifică

102. Masa volumică și densitatea relativă

OIV-MA-AS2-01B

103. Metode specifice de deterninare a formelor de aciditate în must concentrat

OIV-MA-F1-09

104. Monitorizarea si comunicarea cu sateliti

Pemite monitorizarea și comunicarea cu sateliti

105. Nanostructurarea electrochimică și fotoelectrochimică

Nanostructurarea electrochimică și fotoelectrochimică în regim potențiostat sau galvanostat a materialelor conductoare și semiconductoare cu posibilitatea controlului temperaturii electrolitului în intervalul -20 ÷ 200 0C cu echipamentul ELYPOR-02.
Tensiunea maximă: 120 V și curentul 200 mA.
Pot fi produse nanotemplate semiconductoare (GaN, InP, GaP, CdSe, ZnSe) și dielectrice (Al2O3) pentru utilizarea lor ulterioară în alte procese nanotehnologice.

106. Parametrii culorii, procentul culorilor RGB

PS-PCV-RGB-007

107. Potențial oxido-reducător

OIV-MA-AS2-06

108. Servicii de cercetare în domeniul microscopiei electronice

Studiul morfologiei suprafetei probelor în baza materialelor solide;
Analiza chimică nedestructivă a materialelor;
Rezolutia la scanare: 50 nm la 30 kV;
Posibilitatea de scanare cu tensiunea de accelerare 500 V- 30 kV.

109. Simularea câmpului geomagnetic

Sistemul de simulare a câmpului geomagnetic permite testarea procesului de orientare și stabilizare sateliți pe simulatorul cu MS montat în câmp magnetic controlat.

110. Test de oxidabilitate a vinurilor albe (POM-Test)

Procedura specifică

111. Test de stabilitate la casările tartrice

Procedura specifică

112. Test de stabilitate proteică

Procedura specifică

113. Testarea vinului la casare oxidazică

PS-SOV-CO-003

114. Testarea vinului la casări ferice

PS-SFV-CF-002

115. Uscarea în vid

Cercetarea procesului de uscare în vid prin sublimare

116. Uscarea prin metoda convecției

Cercetarea regimurilor de uscare a produselor agroalimentare prin metoda convecției

117. Uscarea prin pulverizare

Cercetarea regimului de uscare a produselor lichide la instalația de uscare prin pulverizare

118. Verificarea statutului nutrițional al consumatorului adult

Determinarea indicilor antropometrici specifici adulților. Stabilirea indicelui masei corporale. Determinarea ponderii masei osoase, țesutului adipos și a masei musculare atât în corp cât și în părți concrete a corpului uman.

119. Verificarea unor echipamente in cimp magnetic contolat

Verificarea se realizează de standul de testare magnetică a diverse echipamente în mod computerizat