Nr. | Serviciu științific Sortează descrescător | Descriere serviciu |
---|---|---|
1. | Aciditate fixă | OIV-MA-AS313-03 |
2. | Alcalinitate cenușă | OIV-MA-AS2-05 |
3. | Analiza microbiologică | OIV-MA-AS4-01 |
4. | Asamblarea diferitor echipmente in conditiile camerei curate | Camera curată este localul pentru testările finale ale modulelor satelitare și nanosatelitului asamblat în condiții de aer purificat și cu protecție electrostatică. |
5. | Capacitate tampon a vinului | PS-FC-CT-004 |
6. | Caracteristici cromatice în must concentrat | OIV-MA-F1-08 |
7. | Caracterizarea electrică și fotoelectrică a materialelor în funcție de temperatură | Dispozitivele de masurare Keithley 2400 si Keithley 6430 permit înregistrarea curenților de ordinul nA și sub-pA, respectiv. |
8. | Cercetare în domeniul microscopiei de forță atomică | Studiul topografiei suprafetei probelor; |
9. | Concentrația în masă a acetatului de etil | OIV-MA-AS315-02B |
10. | Concentrația în masă a acidului citric | OIV-MA-AS313-09 |
11. | Concentrația în masă a acidului lactic | OIV-MA-AS313-07 |
12. | Concentrația în masă a acidului malic total | OIV-MA-AS313-10 |
13. | Concentrația în masă a acidului sorbic | OIV-MA-AS313-14A |
14. | Concentrația în masă a acidului tartric | MA-MD-AS 313-05 |
15. | Concentrația în masă a acizilor organici | OIV-MA-AS313-04 |
16. | Concentrația în masă a acizilor totali | OIV-MA-AS313-01 |
17. | Concentrația în masă a acizilor totali în must concentrat | OIV-MA-F1-05 |
18. | Concentrația în masă a acizilor volatili | OIV-MA-AS313-02 |
19. | Concentrația în masă a alcoolului metilic | OIV-MA-AS312-03B |
20. | Concentrația în masă a antocianilor monomerici | Procedura specifică |
21. | Concentrația în masă a antocianilor polimerici | Procedura specifică |
22. | Concentrația în masă a antocianilor totali | Procedura specifică |
23. | Concentrația în masă a azotului α-aminic în must | PS-TVE-AA-010 |
24. | Concentrația în masă a dioxidului de carbon | OIV-MA-AS314-01 |
25. | Concentrația în masă a dioxidului de sulf | OIV-MA-AS323-04A |
26. | Concentrația în masă a dioxidului de sulf în must concentrat | OIV-MA-F1-07 |
27. | Concentrația în masă a etanalului | OIV-MA-AS315-01 |
28. | Concentrația în masă a extractului total și sec nereducător | OIV-MA-AS2-03A |
29. | Concentrația în masă a fructozei în must | PS-TVE- CF-012 |
30. | Concentrația în masă a glicerolului | OIV-MA-AS312-05 |
31. | Concentrația în masă a glucozei în must | PS-TVE- CG-011 |
32. | Concentrația în masă a glucozei și fructozei | OIV-MA-AS311-02 |
33. | Concentrația în masă a ionilor de cupru | MA-MD-AS 322-06 |
34. | Concentrația în masă a ionilor de fier | OIV-MA-AS322-05B |
35. | Concentrația în masă a ionilor de potasiu | MA-MD-AS 322-02 |
36. | Concentrația în masă a ionilor sulfat | OIV-MA-AS321-05A |
37. | Concentrația în masă a zaharului reducător | OIV-MA-AS311-01A |
38. | Concentrația în masă a zaharurilor în must | OIV-MA-AS311-02 |
39. | Concentrația în masă a zaharurilor în must concentrat | OIV-MA-AS2-02 |
40. | Concentrația în masă a acizilor în must | OIV-MA-AS313-04 |
41. | Concentrația volumică a alcoolului etilic | OIV-MA-AS312-01A |
42. | Conductivitatea în must concentrat | OIV-MA-F1-01 |
43. | Deteriminarea regimului optim de uscare prin convecție | Detrerminarea regimului optim de uscare prin metoda convecției în instalația de uscare tip tunel pentru fiecare produs în parte |
44. | Determinare dozelor de adjuvanți necesare tratărilor | PS-TVM- AT-009 |
45. | Determinare microorganisme prin metoda real-time PCR | PS-PCR-RT-006 |
46. | Determinare microorganisme prin metoda spectrofotometrică | PS-TVM-MS-005 |
47. | Determinarea acidității | Sucuri, nectare de fructe și legume. Produse de prelucrare a fructelor și legumelor, conserve. Produse de cofetărie, produse de patiserie. Produse de panificație, pesmeți. Paste făinoase. |
48. | Determinarea acidului sorbic | Produse alimentare. Băuturi nealcoolice. Produse de cofetărie, produse de patiserie. |
49. | Determinarea alcalinității | Produse de cofetărie, produse de patiserie |
50. | Determinarea amidonului | Produse din carne și alte produse similare |
51. | Determinarea bacteriilor coliforme | Produse alimentare și agroalimentar. Ape minerale naturale. Ape potabile. |
52. | Determinarea caracteristicilor cromatice a vinului | OIV-MA-AS2-07B
|
53. | Determinarea caracteristicilor organoleptici /Cerințe de calitate | Produse alimentare. |
54. | Determinarea cenușii insolubile în acid | Produse de cofetărie. Produse de patiserie |
55. | Determinarea cenușii totale | Zahăr și alte produse similare. Făina și tărâța de cereale. |
56. | Determinarea clorurilor | Produsele prelucrării fructelor și legumelor (inclusiv conserve, sucuri, nectare, conserve pentru copii) și alte produse similar. Produse din carne, conserve din carne |
57. | Determinarea Clostridii sulfitreducătoare | Produse alimentare și agroalimentare |
58. | Determinarea concentrației în masă a substanțelor fenolice cinamice | Procedura specifică
|
59. | Determinarea concentrației în masă a substanțelor fenolice flavonoide | Procedura specifică
|
60. | Determinarea concentrației în masă a polifenolilor totali | Procedura specifică
|
61. | Determinarea drojdii și mucegaiuri | Produse alimentare și agroalimentare |
62. | Determinarea fracției masice de grăsimi | Produse alimentare |
63. | Determinarea în struguri a caracteristicilor cromatice | OIV-MA-AS2-07B
|
64. | Determinarea în struguri a concentrație în masă a zaharurilor | OIV-MA-AS311-01
|
65. | Determinarea în struguri a concentrației în masă a acizilor organici | OIV-MA-AS313-04
|
66. | Determinarea în struguri a indicelui Folin-Ciocalteu | OIV-MA-AS2-10
|
67. | Determinarea în struguri a maturității fenolice a strugurilor roșii pentru recomandarea perioadei optime de recoltare | Procedura specifică
|
68. | Determinarea în struguri a potențialului antocianic total | Procedura specifică
|
69. | Determinarea în struguri a potențialului polifenolic total | Procedura specifică
|
70. | Determinarea în struguri a viabilității mugurilor viței-de-vie după perioada de iernare | Procedura specifică
|
71. | Determinarea indicatorilor fizico-chimici de calitate ai mierii de albine | pH, aciditate totală, conținutul de hidrometilfufurol, conținutul total de polifenoli, capacitatea antioxidată. |
72. | Determinarea indicelui de aciditate | Uleiuri vegetale comestibile |
73. | Determinarea indicelui de peroxid | Produse pe bază de grăsimi vegetale. Uleiuri vegetale comestibile |
74. | Determinarea indicelui Folin-Ciocalteu | OIV-MA-AS2-10
|
75. | Determinarea indicelui glicemic în urma consumul diferitor produse alimentare | Stabilirea grupei de apartenență a produsului alimentar după indicele glicemic în urma consumului |
76. | Determinarea indicelui polifenolilor totali | Procedura specifică |
77. | Determinarea nitraților | Fructe, legume procesate și proaspete |
78. | Determinarea nitriților | Produse din carne. Furaje |
79. | Determinarea numărului de microorganisme aerobe și facultativ-anaerobe (numărul total de germeni NTG) | Produse alimentare și agroalimentare |
80. | Determinarea pH | OIV-MA-AS313-15 |
81. | Determinarea pH în must concentrat | OIV-MA-F1-06 |
82. | Determinarea proteinei | Produse din carne, conserve din carne, lapte și produse din lapte, produse de panificație și cerealiere. |
83. | Determinarea Stafilococilor coagulazo-pozitivi, inclusiv Staphylococcus aureus | Produse din carne, pește. Produse de cofetărie şi patiserie, gemuri, jeleuri și alte produse similare. |
84. | Determinarea substanțelor reducătoare | Produse de cofetărie, produse de patiserie |
85. | Determinarea substanțelor uscate solubile | Fructe, legume și produse din ele. Sucuri, nectare de fructe și legume, sucuri concentrate și alte produse similare. |
86. | Determinarea titrului alcoolic volumic dobîndit în must concentrat | OIV-MA-F1-03 |
87. | Determinarea tulburări coloidale reversibile și ireversibile a vinului | PS-SCV-TC-001
|
88. | Determinarea turbidității vinului | OIV-MA-AS2-08
|
89. | Determinarea umidității și substantelor uscate insolubile | Culturi oleaginoase. Carne și produse din carne. Cereale si produse cerealiere |
90. | Determinarea umidității/substantelor uscate | Produse alimentare, inclusiv conserve. Fructe și legume uscate (deshidratate). Fructe de culturi nucifere în coajă și decojite. Produse de cofetărie, produse de patiserie. Crupe. Produse de leguminoase proaspete și uscate. Produse de panificație și paste făinoase. |
91. | Determinarea zahărului total | Produse de panificație |
92. | Dozarea zaharurilor | OIV-MA-AS311-03 |
93. | Elaborarea meniurilor personalizate | Elaborarea meniurlori în dependență de categoria de vârstă, statut nutrițional, apartenență la colectivitate de consumatori etc. |
94. | Examen citologic și microbiologic | MA-MD-AS4-01 |
95. | Examinarea fitosanitară a strugurilor | MA-MD-AS4-01-ANMICR
|
96. | Formarea stratului fluidizant | Cercetarea formării stratului fluidizant de produs granular |
97. | Fotolitografie și depunerea pelicolelor subțiri | Echipamentul din laborator permite elaborarea procesului de transfer fotolitografic al design-ului circuitului/desenului de pe masca fotolitografică pe materialul de studiu. |
98. | Indice de etanol | Procedura specifică |
99. | Indice de gelatină | Procedura specifică |
100. | Indice de oxidabilitate a antocianilor | PS-IOA-SF-008 |
101. | Indice HCl | Procedura specifică |
102. | Masa volumică și densitatea relativă | OIV-MA-AS2-01B |
103. | Metode specifice de deterninare a formelor de aciditate în must concentrat | OIV-MA-F1-09 |
104. | Monitorizarea si comunicarea cu sateliti | Pemite monitorizarea și comunicarea cu sateliti |
105. | Nanostructurarea electrochimică și fotoelectrochimică | Nanostructurarea electrochimică și fotoelectrochimică în regim potențiostat sau galvanostat a materialelor conductoare și semiconductoare cu posibilitatea controlului temperaturii electrolitului în intervalul -20 ÷ 200 0C cu echipamentul ELYPOR-02. |
106. | Parametrii culorii, procentul culorilor RGB | PS-PCV-RGB-007 |
107. | Potențial oxido-reducător | OIV-MA-AS2-06 |
108. | Servicii de cercetare în domeniul microscopiei electronice | Studiul morfologiei suprafetei probelor în baza materialelor solide; |
109. | Simularea câmpului geomagnetic | Sistemul de simulare a câmpului geomagnetic permite testarea procesului de orientare și stabilizare sateliți pe simulatorul cu MS montat în câmp magnetic controlat. |
110. | Test de oxidabilitate a vinurilor albe (POM-Test) | Procedura specifică |
111. | Test de stabilitate la casările tartrice | Procedura specifică |
112. | Test de stabilitate proteică | Procedura specifică |
113. | Testarea vinului la casare oxidazică | PS-SOV-CO-003
|
114. | Testarea vinului la casări ferice | PS-SFV-CF-002
|
115. | Uscarea în vid | Cercetarea procesului de uscare în vid prin sublimare |
116. | Uscarea prin metoda convecției | Cercetarea regimurilor de uscare a produselor agroalimentare prin metoda convecției |
117. | Uscarea prin pulverizare | Cercetarea regimului de uscare a produselor lichide la instalația de uscare prin pulverizare |
118. | Verificarea statutului nutrițional al consumatorului adult | Determinarea indicilor antropometrici specifici adulților. Stabilirea indicelui masei corporale. Determinarea ponderii masei osoase, țesutului adipos și a masei musculare atât în corp cât și în părți concrete a corpului uman. |
119. | Verificarea unor echipamente in cimp magnetic contolat | Verificarea se realizează de standul de testare magnetică a diverse echipamente în mod computerizat |